2021-03-26 14:19:08• hírek • Bede Emőke

Április végén ismét beindulnak a külföldre tartó repülőjáratok

A koronavírus-járvány a tavalyi évben fölre kényszerítette a repülőgépeket, és az utasszállítók túlnyomó többsége szinte egész esztendőben parkolópályán állt. A pandémia hatását sajnos a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér is megérezte, drasztikusan visszaesett a teljesített járatok és az utasok száma is. Ennek fényében nem csoda, hogy a 2021-es évre vonatkozóan is csak visszafogott tervekkel készül a helyi légikikötő.

A repülőtér vezetősége egy pénteki sajtótájékoztatón elmondta, egyelőre három irányba indulnak majd vasmadarak a szatmári kifutóról: a Tarom továbbra is biztosítja a direkt kapcsolatot Bukaresttel, A WizzAir az angol szigetországot veszi ismét célba, s április végén elstartol a Szatmárnémetit Párizzsal összekötő HiSky-járat is. Sajnos azonban mindazok, akik a román tengert vették volna célba, új alternatívát kell keressenek, ugyanis a Tarom a városunkból induló járatokat Nagyváradra, Kolozsvárra és Temesvárra helyezte át. A pandémia megpróbáltatásai ellenére a vezetőség egy újabb fontos célt tűzött ki maga elé, mely nem más, minthogy repülővel kapcsolják össze Szatmár megyét és Németországot is.


Az élet azonban ennek tető alá hozásáig sem áll meg, a reptér fejlesztése érdekében például két uniós finanszírozású projektet is elindítottak. Az első által megvalósuló fejlesztések révén az utasok kényelmi szintjét növelnék, a második, határon átnyúló pályázatnak köszönhetően pedig egyebek mellett egy pilótaiskola is létesülne Szatmárnémetiben. A Románia, Magyarország, Ukrajna és Szlovákia együttműködésében megvalósuló beruházás értéke több mint 1 millió euró, ennek több mint a felét a román partner, tehát a szatmári reptér kapná.


Mikor indulnak a járatok?


A Tarom Bukarestbe induló járata heti háromszor, hétfőn, kedden és csütörtökön indul majd, a jegyek ára pedig 90 eurótól fog indulni. A lutoni légikikötőt megcélzó repülők április 27-től kezdve minden kedden, csütörtökön és szombaton fognak járni, a jegyárak 50 eurónál kezdődnek. Franciaország fővárosát a HiSky légitársaság április 28-án veszi először célba, majd heti két alkalommal, szerdán és vasárnap is láthatjuk fejünk felett elhúzni a Párizsba tartó gépet. A jegyárak ebben az esetben 100 eurótól indulnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: